Prefabrik yapıların tercih edildiği son yıllarda, firmalar sektörleriyle ilgili bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Sektörün öncü firmalarından olan Prefabrik Yapı A.Ş 2. Kez üniversite öğrencileri ile söyleşiye davet edildi.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile buluşan Prefabrik Yapı A.Ş. iş hayatına hazırlık niteliğinde yapılan eğitimlere konuşmacı olarak katıldı. 19 Mart tarihinde gerçekleşen seminerde Mühendislik fakültesi öğrencilerinin sektörün öncüleri ile buluşması hedefleniyordu. Bu bağlamda Prefabrik Yapı A.Ş. Satış Müdürü Yüksek Mimar N. Demet Kılıç da kendi sektörü ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Prefabrik yapı sektörünün gelecekte gençlere yeni iş imkanları sağlayacağından bahsedildi. Gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan N. Demet Kılıç mühendis adaylarının sorularını cevaplarken aşağıdaki başlıklar hakkında da detaylı bilgiler verdi. Öğrencilerin meslek dallarını daha yakından tanıması ve ufuklarının genişleyebilmesi için;

– BIM-Yapı Bilgi Modeli- ve Endüstri 4.0 ile ilgili temel bilgiler,

– Tüm dünyada gelişen prefabrik yapıların uygulama şekli ve bu yapının avantajları,

– Mühendislikle beraber tüm pozitif bilimlerin birleştirilmesi,

– Üniversitelerin öncü firmalar ve sanayi sektörü ile işbirliği içinde olması,

– Prefabrik yapıların sürdürülebilirlikleri,

– Yeni mezun meslektaşlarımızdan ve genç mühendislerimizden beklentilerimiz,

– Prefabrik yapı sektöründe yer alan iş kolları ve yeni imkanlar,

– Prefabrik sistemi ve uygulama alanlarıyla ilgili genel bilgilere yer verildi.

Bu başlıklar dahilinde yapılan konuşmaya İnşaat mühendisleri 4. Sınıf öğrencileri katılım gösterdi. Öğrenciler için oldukça aydınlatıcı olan seminerde sektörün bilinmeyenleri konuşuldu, öğrencilerin soru ve sorunlarına yanıt getirildi.