Son yılların en değerli mimari ve inşai gelişimlerinden olan konteyner evler; esnek ve modern tasarımları, geleneksel yapılara kıyasla düşük maliyetleri, taşınabilir olmaları gibi nedenlerle geleceğin yaygın yapılaşma tarzı olarak görülüyor. Hazır yapı firmalarının öncülerinden Prefabrik Yapı A.Ş., deneyimli ve yetenekli mimarları ile güncel yapı yönetmeliklerine uygun, kullanıcı istek ve ihtiyaçlarını gözeten, kaliteli ve dayanıklı malzemelerle donattığı tek ve iki katlı yapıları birer yuva haline getiriyor.

konteyner ev

Konteyner evler hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyor

Öncelikle bilgisayar ortamında tüm detaylarıyla tasarlanan, sonra da son teknolojiyle korunumlu fabrika ortamında imal edilen konteyner ev, sahaya her türlü dayanımı ve yalıtımı sağlanmış olarak geliyor. Böylece inşaat alanında yaşanabilecek imalat hataları ve hava koşullarından kaynaklanan gecikmelerin de önüne geçiliyor. Gezegenin geleceği için sürdürülebilir yapı teknolojisi sunan konteyner evler, arkalarında inşaat atıkları bırakmadığı için çevreye zarar vermiyor. Hızlı, güvenli ve pratik kurulumuyla, standart inşaatlarda aylarca aslı kalan “Çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz.” tabelalarını da tarihe gömüyor.

konteyner ev

Konteyner ev geleceği bugünden yaşatıyor

Fütüristler ve teknoloji emekçilerine göre, ev otomasyon senaryoları gelecek için yeniden yazılıyor. Geleceğin konteyner evlerinde hayat şöyle: Birbirini gören sensörler sayesinde yatağınızdan kalktığınız anda panjurlar açılıyor, banyonun aydınlatmaları yanıyor, kahve makinesi çalışmaya başlıyor. Buzdolabı sütün azaldığı uyarısını verirken banyodaki ayna o günkü sağlık değerlerinizi bildiriyor. Daha da ötesi kendi kendini temizleyen ve onaran konteyner evler. Ar-Ge merkezleri kendiliğinden temizlenen camlar, zarar gördüğünde kendini onaran duvarlar, odadaki havayı temizleyen yapı malzemeleri üzerinde çalışıyor.

konteyner ev

Büyüyen, küçülen, hatta taşınan konteyner evler

En son teknoloji ve üstün yapı malzemeleriyle donatılarak, çok hızlı bir kurulumla sahiplerinin keyifle kullanımına sunulan konteyner ev tasarımları teknolojik gelişmelerden fazlasıyla payını alıyor. Mevcudun yanına, üstüne ya da yakınına eklenebilecek modüller sayesinde, aileye yeni katılanlar için oda, evcil dostlar için barınak, arabalar için kapalı bir garaj ilave etmek sadece birkaç günde mümkün olabiliyor.

Evin babası için küçük bir tamirat atölyesi, müzik tutkunu ergen oğlu için yalıtımlı bir bateri stüdyosu ya da soğuk kış günlerinde tüm ailenin toplanıp keyifle film izleyebilecekleri mini sinema salonu, yalnızca bir siparişle mevcut konteyner ev çevresine eklemlenebiliyor. Hatta gençler evden ayrılıp ihtiyaçlar azaldığında, modüller ayrılıp kiraya verilebiliyor ya da denize yakın bir arsaya taşınarak yazlık olarak kullanılabiliyor.

konteyner ev

Konteyner ev akıllı yatırımla kazandırıyor

Konteyner evler çevre dostu üstün mimari özellikleri, hızlı ve kolay kurulumları, ekonomik avantajları ile geleceğin evi olarak, adım adım geçmişteki mülk anlayışının yerini alıyor. Prefabrik Yapı A.Ş olarak hem hayalindeki evde yaşamak hem de geleceğe böylesine akıllı bir yatırım yapmak isteyen herkesi tasarım ofislerimizde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Sizin hayalinizde nasıl bir ev var?