Prefabrik yapı ürünleri içinde yer alan demonte konteyner; klasik boyutlarının yanında talebe uygun biçimde üretilebilme özelliği, hızlı ve kolay kurulumu, farklı türdeki yaşam alanlarının ihtiyaçlarına kolaylıkla adapte edilebilmesi avantajlarından dolayı sıkça tercih ediliyor. Hem bireysel hem kurumsal taleplere cevap verebilen yapıda olması sayesinde demonte konteyner, inşaat sektöründe giderek popülaritesi artan bir ürün haline geliyor.

Demonte Konteyner ile Geleceğin Yaşam Alanları

Yaşam konteynerleri olarak sıkça tercih edilen ileri teknoloji ürünü demonte konteyner modelleri tropik iklimden soğuk kış koşullarının hüküm sürdüğü kuzey coğrafyasına kadar her iklime uyum sağlıyor. Tek katlı veya iki katlı demonte konteyner ev projelerini yanı sıra büyük inşaat şantiyelerinde yatakhane, WC gibi yaşamsal ihtiyaçların sürdürülebilmesi için gerekli prefabrik yapıların tesisinde de kullanılıyor.

Demonte konteynerler tıpkı monoblok ve açılır kapanır konteyner türleri gibi üniversite, hastane, kamu kurumu, sosyal tesis veya özel işletmelerin ofis, yemekhane, güvenlik kabini gibi projelerinde çalışanlarının sağlık, güvenlik, yeme-içme ve hizmet gereksinimlerini karşılayacak özelliklere sahip. Prefabrik Yapı A.Ş. tarafından uluslararası standartlara uygun olarak ön üretimi gerçekleştirilen demonte konteyner modülleri müşterilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanıyor ve belirlenen alana uzman ekipler tarafından kuruluyor.

Fonksiyonel ve Kolay Taşınabilir Demonte Konteynerler

Demonte konteyner özellikleri yapısal bakımdan monoblok veya birleşimli konteyner panellerinden çok da farklı değil. Kaynaksız yapı teknolojisi, cıvata ve somun bağlantıları ile üretilen konteynerlerin üretiminde, A1 sınıfı, yanmaz HekimBoard markalı fibercement doğal çimento, HekimPanel markalı sandviç duvar ve çatı panelleri kullanılmaktadır. Galvaniz sac profil taşıyıcı sistemden oluşmaktadır.

Hekim Panel sistem ile fabrikada ön üretimden geçen zemin ve tavan şaseleri, duvar ve tavan panelleri demonte olarak paketlenerek nakliyeye hazır hale getiriliyor. Taşıma kolaylığı sağlayan demonte paketleme sistemi, konteyner bölümlerinin istenen adrese ulaştırılmasını hızlandırarak montajın yerinde uygulanmasına olanak sağlıyor.

Demonte konteyner panelleri 30 yılı aşkın sektörel tecrübe sahibi Prefabrik Yapı A.Ş.’nin modern üretim tesislerinde işlendikten sonra projeye uygun olarak yerinde kuruluyor. Standart planların yanı sıra katlanabilir veya genişletilebilir konteyner planlarına da bu panellerin uygulanması mümkün görünüyor. İster ev, ister ofis, isterse şantiye çözümlerinde olsun; demonte konteyner bileşenleri ısı ve su yalıtımına uygun materyalleri sayesinde uzun ömürlü kullanım avantajı sunuyor.

Dört Adımda Demonte Konteyner Kurulumu

Ön üretimden sonra daha az yer kaplayan, ayrı parçalar halinde nakliyeye sevk edilen demonte konteyner malzemeleri birkaç adımda kurulabilme özelliğine sahiptir.

İlk adımda, konteyner şasesinin düz bir zemine yerleştirilmesi gerekiyor. Cıvata ve somun bağlantılı sisteme sahip demonte konteyner malzemeleri, nakliyenin hemen ardından vakit kaybetmeden montaj adımına geçmeye imkan tanıyor.

Demonte konteyner zemin şasesi yerleştirildikten sonra, ikinci adımda köşe ve orta destek direklerinin şaseye bağlanması gerekiyor. Bu adımda, vidalı ve geçmeli sisteme sahip tavan şasesinin destek direkleri ile birleştirilmesi demonte konteyner iskeletinin sabit hale gelmesini sağlıyor. Prefabrik Yapı A.Ş. güvencesi ile üretimi yapılan tavan şase materyali, sandviç panel sistemine sahip ve güçlü izolasyon maddeleri içeriyor.

Üçüncü adımda, demonte konteyner kurulumu duvar panellerinin taşıyıcı direk ve şaselere montajı ile gerçekleşiyor. İzolasyonlu sandviç panel olarak üretilen duvar modülleri, geçmeli sistemleri sayesinde diğer parçalar ile kolaylıkla birleştiriliyor. Konteyner yapının kapı ve pencereleri de bu adımda duvar panelleri ile birlikte uygun noktalara yerleştiriliyor. Böylece, demonte konteyner kurulumu tamamlanmış oluyor.

İç tasarım için gerekli diğer bileşenlerin, sıhhi tesisat ve elektrik tesisatının kurulumu da dördüncü ve son adımda tamamlanarak konteyner yapı, kullanıma hazır hale geliyor. Dilerseniz, bu adımların nasıl uygulanacağını demonte konteyner kurulum videosu  üzerinden takip edebilirsiniz.

Kurulum ve taşıma kolaylığı sunan demonte konteyner malzemelerin projenize nasıl entegre edileceğini ve alternatif projeleri incelemek üzere Prefabrik Yapı A.Ş’nin faaliyet alanlarına göz atabilir, kurumsal temsilcilerimiz ile hemen iletişime geçebilirsiniz.