Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi”nde Prefabrik Yapı A.Ş. de yer aldı. Çekiliş Sponsoru olarak zirveye destek veren firmamız, 05 Kasım 2019’da Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesinde en çok konuşulan firmalar arasındaydı.

9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Sektörün en önemli organizasyonlarından olan Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi bu yıl ‘’Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’’ teması ile işlenerek konu ile ilgili günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapıldı. 500’ü aşkın katılımcının bir araya geldiği zirveye sektörün önde gelen üretici firmaları ile iş ve ekonomi dünyasından önemli isimler katıldı. İnşaat sektörünün küresel pazarda ne durumda olduğunun konuşulduğu zirvede, sektörün gelişimi mercek altına alındı.

Ürettiği yüksek kalite standartlarında prefabrike yapılar, çelik konstrüksiyon yapılar ve konteynerlerle Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren Prefabrik Yapı A.Ş, geçen yıl verdiği ‘’Çekiliş Sponsoru’’ desteğini bu yıl da verdi. Kullanılan ana hammaddelerin tamamını kendi üretim tesislerinde üreten Prefabrik Yapı A.Ş Hekim Holding kuruluşu bir firmadır.

1989 yılında kurulduğu günden bu yana sürekli kendini yenileyen ve geliştiren Prefabrik Yapı A.Ş, Hekim Holding’in amiral gemisi olarak özel tasarımlı kaynaksız yapı teknolojileri ile Türkiye’de ve dünyada önde gelen firmalar arasındadır. 2018 yılı verilerine göre inşaat malzemeleri sanayisinde iç pazarda 85 milyar dolar, dış pazarda ise 21,5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşılmıştır. İnşaat sektörü otomotiv ve hazır giyimden sonra en çok ihracat gerçekleştiren 3. sektör olmuş, bu sektörde Prefabrik Yapı A.Ş, hak ettiği yeri almıştır.

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan’ın konuşması ile anlam kazanan zirve bu yıl Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret’ teması ile gerçekleşti. Sn Ferdi Erdoğan; hedeflerinin dış ticarette onları sınırlayan kendi engellerini ortadan kaldırmak ve sektörün büyümesi için yeni açılımlar sağlamak olduğunu dile getirdi. Zirvede konuşulan konular arasında; Türkiye’deki taklit piyasası, küresel ticarette görülen değişimler, uluslararası ticarette yaşanan haksız rekabet, dijitalleşme ve Endüstri 4.0 konuları yer aldı.

Hedefleri belirlemek, paylaşmak ve hayata geçirmek için zirve temasının “Rekabetin Şifreleri: Sınırsız Ticaret” olarak belirlendiği 9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesinde Çekiliş Sponsorluğu yapan Prefabrik Yapı A.Ş, gecede en çok dikkat çeken firmalar arasında yer aldı.