Prefabrik Yapı A.Ş. konteynerleri, İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinlikleri için Taksim, Ayasofya, Beyazıt ve Sultanahmet’teki yerini aldı.

Açılışının; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güney Kore Başbakanı Chung Hong Won, Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim Kwan Yong tarafından gerçekleştirildiği, İstanbul ve Güney Kore’nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak amacıyla düzenlenen İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 çerçevesinde 50 farklı ülkenin katılımıyla 25 farklı etkinlik sahnelenmeye başlandı.

Bu etkinlikler çerçevesinde ihtiyaç duyulan; dinlenme alanları, ofis, müzik ve ses sitemi kabinleri vb. farklı amaçlara yönelik olarak kullanılan konteynerler, Maras S İnşaat firması tarafından Prefabrik Yapı A.Ş.’den temin edildi. Etkinliklerin yer aldığı; Taksim, Ayasofya, Beyazıt, Sultanahmet meydanlarına yerleştirilen 14 adet konteynerin montajı Prefabrik Yapı A.Ş. uzman ekipleri tarafından 2 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi.

“Yol, Buluşma ve Birlikte Seyahat” temasında düzenlenen 2013 İstanbul – Gyeongju Dünya Kültür Fuarı, 31 Ağustos – 22 Eylül tarihleri boyunca devam edecek.